Tijdens je zwangerschap

Intensieve begeleiding

Tijdens je zwangerschap begeleiden we jou in samenwerking met de huisarts en gynaecoloog. Wij ontvangen je graag in onze eigen consultatieruimte van De Bakermat of in die van de huisartsenpraktijken waarmee we nauw samenwerken. Naast de medische zorg geven wij je alle informatie over bevallen, voeding en de kraamtijd. Je kan bij ons ook terecht voor allerlei workshops.

Tijdens de consultatie is er ruim de tijd voor persoonlijk contact en om stil te staan bij al je vragen. Ook geeft de vroedvrouw de nodige informatie zodat jij en je partner goed voorbereid zijn op de bevalling en kraamtijd. Dit is extra belangrijk in het kader van de kortere ziekenhuisduur na een bevalling. Tijdens je zwangerschap hebben we een viertal consultaties.

Medische controle

De consultatie start met een medische controle waarbij een aantal zaken standaard worden gecontroleerd.

Zo volgen we de groei en de ligging van je baby mee op.

Voeding, geboorteplan en thuiskomst

Rond 28 weken polsen we welke voeding je aan je baby wil geven. Voor verdere uitleg omtrent borst- of flesvoeding wordt er een extra consultatie voorzien.

Naar het einde van de zwangerschap toe bespreken we het mogelijke verloop van je bevalling. Indien je dat wenst, maken we samen een geboorteplan. We bespreken wanneer je best naar het ziekenhuis vertrekt en wat je allemaal nodig hebt voor de eerste dagen na de bevalling. Ook bereiden we samen je terugkeer voor.

Bekijk zeker ook onze brochure over hoe wij je tijdens de zwangerschap en na de bevalling opvolgen in samenwerking met onze zorgpartners
Bekijk zeker ook onze brochure over hoe wij je tijdens de zwangerschap en na de bevalling opvolgen in samenwerking met onze zorgpartners

Vroedvrouwenpraktijk

De Bakermat

Workshopkalender

No event found!

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of

Waar ben ik welkom om borstvoeding te geven?

Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy