Verkort ziekenhuis verblijf: hoe werkt dit?

Uit onderzoek blijkt dat een verblijf in het ziekenhuis van 2 nachten (of 3 dagen) in plaats van 5 na een zwangerschap en bevalling zonder complicaties voldoende is. Een bevalling is een natuurlijk proces en als alles vlot verloopt is er geen reden om langer in het ziekenhuis te blijven. De meeste mama’s herstellen ook sneller in hun vertrouwde omgeving.

Belangrijk hierbij is dat je thuis de nodige steun en omkadering krijgt. Je vroedvrouw, huisarts en Kind & Gezin spelen hierin een cruciale rol. Ook kun je een beroep doen op kraamzorg voor praktische hulp in huis.

Hoe dit concreet zal verlopen, wordt tijdens je zwangerschap besproken met je gynaecoloog, huisarts en vroedvrouw. Ook worden er duidelijke afspraken gemaakt voor na je thuiskomst. Zo komt onze vroedvrouw de eerste 5 dagen elke dag even langs.

Wil je graag meer informatie?

Workshopkalender

No event found!

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of

Waar ben ik welkom om borstvoeding te geven?

Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy