Wat kost het?

Onze vroedvrouwen zijn geconventioneerd en we werken met de derdebetalersregeling. Onze tarieven worden jaarlijks aangepast aan de gezondheidsindex.

Voor 2024 gelden onderstaande tarieven. 

Prenatale consultatie

Een consultatie tijdens je zwangerschap wordt grotendeels rechtstreeks door je mutualiteit terugbetaald. Zelf betaal je per consultatie 11 euro. Dit geldt voor max. 12 consultaties, tenzij er via een doktersvoorschrift meer worden aangevraagd.

Huisbezoeken na de bevalling

Ook de huisbezoeken na de bevalling worden volledig door je mutualiteit terugbetaald. Per huisbezoek betaal je enkel een verplaatsingskost van 12 euro.

Voor de postnatale zorg rekenen we eenmalig een postnataal zorgforfait van  31 euro  aan. Hiervoor kan je gedurende 1 jaar na de geboorte van je kindje beroep op ons doen. Het omvat de organisatie van onze 24/24 wachtlijn, het gebruik van klein medisch materiaal, het gebruik van de noodkolf in het weekend, het testen van een draagdoek,…. 

De meeste hospitalisatieverzekeringen betalen deze kosten gedeeltelijk of volledig terug.

Opstartforfait

Wanneer je door een vroedvrouw van De Bakermat opgevolgd en begeleid wordt, maken we een elektronisch dossier voor je op. Doorheen heel je zorgtraject bij ons wordt hierin alle noodzakelijke informatie bijgehouden om jou de nodige zorg op maat te bieden. Voor deze administratieve kosten vragen wij per traject (van zwangerschap tot een jaar na de geboorte) een eenmalige opstartforfait van 36 euro. Dit wordt bij de eerste afspraak met je vroedvrouw aangerekend.

Na het eerste levensjaar

Ook na het eerste levensjaar zijn consultaties mogelijk, maar dan is er geen tussenkomst van de mutualiteit en rekenen wij 46 euro aan.

Achteraf betalen

Voor alle kosten die niet rechtstreeks via de mutualiteit worden geregeld, ontvang je achteraf een factuur. Je hoeft dus niet op het moment zelf te betalen.

Verhoogde tegemoetkoming

Vanaf 1 december 2022 betalen (toekomstige) mama’s met een verhoogde
tegemoetkoming slechts 25% van de kostprijs. 

  • Prenatale consultatie: 2,75€
  • Huisbezoek: 3€
  • Postnataal zorgforfait: 7,75€
  • Opstartforfait: 9€
  • Consultatie na het eerste levensjaar: 11,50€

Wil je weten of je hier recht op hebt? Bekijk dan de code op het klevertje van
je mutualiteit. Zie je een code die twee keer eindigt op een ‘1’ (xx1/xx1), dan
heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming.

Vroedvrouwenpraktijk

De Bakermat

Workshopkalender

No event found!

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of

Waar ben ik welkom om borstvoeding te geven?

Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy