Wat kost het?

Onze vroedvrouwen zijn geconventioneerd en we werken met de derdebetalersregeling.

 
 

 

 

Prenatale consultatie

Een consultatie tijdens je zwangerschap wordt grotendeels rechtstreeks door je mutualiteit betaald. Zelf dien je per consultatie nog 8 euro te betalen. Dit geldt voor max. 12 consultaties, tenzij er via een doktersvoorschrift meer worden aangevraagd.

Huisbezoeken na de bevalling

Ook de huisbezoeken na de bevalling worden bijna volledig door je mutualiteit terugbetaald. Wel wordt een eenmalig forfait van 30 euro aangerekend voor dossierkosten en verzorgingsmateriaal. Ook wordt een verplaatsingskost van 9 euro aangerekend per huisbezoek. De meeste hospitalisatieverzekeringen betalen deze kosten gedeeltelijk of volledig terug.

Na het eerste levensjaar

Ook na het eerste levensjaar zijn consultaties mogelijk, maar dan is er geen tussenkomst van de mutualiteit en rekenen wij 35 euro aan.

Achteraf betalen

Voor alle kosten ontvang je achteraf een factuur. Je hoeft dus niet op het moment zelf te betalen.

Verhoogde tegemoetkoming?

Vanaf 1 juli 2022 betalen (toekomstige) mama’s met een verhoogde tegemoetkoming geen persoonlijk aandeel meer voor: prenatale consultaties, dossierkosten en verplaatsingsonkosten bij huisbezoeken.
Wil je weten of je hier recht op hebt? Bekijk dan de code op het klevertje van je mutualiteit. Zie je een code die twee keer eindigt op een ‘1’ (xx1/xx1), dan heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming.

Laattijdig annuleren?

Voor afspraken die minder dan 24 uur op voorhand worden afgezegd, wordt 15 euro in rekening gebracht.

Vroedvrouwenpraktijk

De Bakermat

Workshopkalender

No event found!

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of

Waar ben ik welkom om borstvoeding te geven?

Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy