Expert voor de 1ste 400 dagen van het leven

Het Expertisecentrum Kraamzorg De Bakermat staat -samen met andere Expertisecentra Kraamzorg in Vlaanderen en het Brussels hoofdstedelijk gewest- garant voor een kwaliteitsvolle, toegankelijke en betaalbare zorg voor moeder en kind. Het is de rol van deze centra om zwangere en prille gezinnen wegwijs te maken in alle aspecten van zwangerschap en kraamtijd. Ze vormen een essentiële schakel bij het verbinden van welzijn en gezondheid rondom de geboorte en zijn dé experts met betrekking tot de eerste 400 dagen van het leven, met extra aandacht voor kwetsbare gezinnen. In dat kader staan de Expertisecentra Kraamzorg aan de wieg van heel wat innovatieve projecten.

Kort in de kraamkliniek (KIK)

Zo nam Expertisecentrum Kraamzorg (ECK) De Bakermat een voortrekkersrol in het KIK-project, waarbij werd onderzocht of het verblijf in het ziekenhuis na de bevalling kon worden ingekort. Dit project mondde uit in de KIK-samenwerking, een intensief partnership tussen ziekenhuizen, vroedvrouwenpraktijken, huisartsen, kraamzorgorganisaties en Kind en Gezin dat ervoor zorgt dat pas bevallen mama’s ook thuis de allerbeste zorg krijgen.

Ben je op zoek naar een vroedvrouwenpraktijk in je buurt? Ga dan naar www.vroedvrouwen.be/zoek-een-vroedvrouw.

Andere projecten en acties waarbij ECK De Bakermat een centrale rol speelt:

  • Het uitwerken en implementeren van zorgpaden bij een geïntegreerde eerstelijnszorg
  • De ondersteuning van perinatale netwerken
  • Borstvoedingsvriendelijk label voor de maatschappelijke gezondheidszorg
  • Stickeractie borstvoedingsvriendelijke locaties
  • Projecten rond Perinatale geestelijke gezondheid
  • Opleiding en bijscholing van zorgprofessionals
  • Duurzaam in de wieg
  • Project Hormoonverstoorders
  • Stimulering van de Nederlandse taal bij anderstalige zwangeren

Wat kan ons Expertisecentrum Kraamzorg voor jou doen?

Ben je zorgverlener en heb je specifieke informatie nodig over thema’s als zwangerschap, kraamtijd of borstvoeding? Wens je een specifieke vorming voor je organisatie? Of kunnen we op een andere manier helpen?

Lies Versavel, Coördinator Onderzoek & Ontwikkeling

“Bij De Bakermat ben ik het aanspreekpunt voor het Expertisecentrum Kraamzorg en vorm ik de link met onze vroedvrouwenpraktijk. Dankzij de combinatie van mijn jarenlange ervaring als vroedvrouw en lactatiekundige en tal van vormingen, projecten en andere uitdagingen heb ik elke dag de vinger aan de pols bij alles wat er leeft in de zorgsector voor moeder en kind.”
Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy