Behoefte aan prenataal zorgpad op maat

Volgens een recent rapport van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) vinden niet alle toekomstige ouders vlot hun weg binnen het bestaande zorgaanbod. Sommige zwangere (vaak kwetsbare) vrouwen vallen hierdoor uit de boot, terwijl andere te vaak worden opgevolgd. Daarom stelt het KCE voor om elke zwangere vrouw op te volgen via een prenataal zorgpad op maat van haar specifieke behoeften.

Vanuit De Bakermat kunnen we dit alleen maar toejuichen en ondersteunen, want dit is ook 100% onze visie. Een goede start van het leven begint in de buik. En daarom is het des te schrijnender dat de middelen van ons Expertisecentrum (en alle andere Expertisecentra Kraamzorg in Vlaanderen) in 2020 met 6% worden teruggeschroefd. Anne Dedry, oprichtster en bestuurslid van De Bakermat, reikt daarom (nogmaals) de hand naar Minister Beke om de dialoog aan te gaan en constructief rond de tafel te zitten. Lees hier onze open brief.

Workshopkalender

No event found!

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of

Waar ben ik welkom om borstvoeding te geven?

Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy