Club mama (gratis)

Welkom bij Club Mama

Baby op komst? Net mama geworden? Thuis met je kleintje? Het is niet altijd simpel. Kom je ervaringen delen tijdens Club mama, een initiatief van het Huis van het Kind Leuven.

Je kan vragen stellen aan een vroedvrouw, verpleegkundige, kraamverzorger of gezinscoach. Bij elke sessie is een professionele begeleider aanwezig. Je hoeft niet elke keer deel te nemen. Inschrijven moet niet, mag wel.

Voor wie?

Voor zwangere vrouwen of prille mama’s die zich overweldigd voelen door het moederschap.

Live sessies

De fysieke/live sessie gaan door in Huis van het Kind Leuven (Savoyestraat 4, 3000 Leuven).

Thema’s

 • Maandag 20 juni 2022: Partnerrelatie (door Heleen) 
  Jullie zijn ouders geworden, jij en je partner. Jullie zijn samen in dat transitieproces gestapt en toch zijn er verschillen, zowel fysiek als qua emotionele betrokkenheid. Hoe vind je elkaar terug als koppel? Kom luisteren naar hoe anderen het aanpakken.
 • Maandag 27 juni 2022: Terug gaan werken (door Leila)
  Bevallen, wennen aan het ouderschap, je baby leren kennen en floep, plots moet je terug gaan werken. Hoe voelt dat voor jou en hoe voelen andere mama’s zich daar bij? Komt het delen op deze Club Mama
 • Maandag 4 juli 2022: Voeding (door Goedele)
  Je baby voeden, dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar toch is dit een gevoelig thema. Iedereen heeft wel een mening, maar hoe pak jij dat eten van je baby aan? We horen het graag op deze Club mama.
 • Maandag 11 juli 2022: Huilen (door Lotte)
  Oh ja, ze huilen, die baby’s! Dat wist je natuurlijk wel. Maar wat als jij net die baby hebt die meer huilt dan verwacht? Wat doet dat met jou, hoe ga je daarmee om en hoe kan je je baby helpen? Kom er over vertellen…
 • Maandag 18 juli 2022: De Perfecte moeder (door Heleen)
  Zou jij het ook zo graag willen zijn, de perfecte moeder? Had je gedacht dat je het beter zou doen? En heeft die verre vriendin of vriendelijk buurvrouw het moederen beter onder de knie? Kleine spoiler: de perfecte moeder bestaat niet 😊
 • Maandag 25 juli 2022: Borstvoeding en werken (door Leila)
  Al die combinaties… werk, borstvoeding, huishouden, zorg voor je kleintje, ruimte voor je partner… Zal dat wel lukken? Bouw je beter af of ga je kolven? Kan je enkel ’s morgens en ’s avonds voeden en wat eet je kleintje dan daarnaast?
  Veel vragen met veel mogelijke antwoorden. Kom en ontdek gaandeweg je persoonlijke pad.
 • Maandag 1 augustus 2022: De (b)roze wolk (door Goedele)
  Dromen van zwanger zijn, van groeien in het moederschap. Je inbeelden hoe dat kleintje zal zijn en hoe jij er mee zal rondlopen. Verwachten, in al zijn geuren en kleuren, zoals je ziet bij je kennissen en vrienden. Maar hoe roos is die wolk voor jou en wat voel jij daarbij? Vertel het aan andere mama’s…
 • Maandag 8 augustus 2022: Zelfbeeld (door Lotte)
  Mama worden, dat kan je veranderen, zowel vanbinnen als vanbuiten. Hoe ziet je lichaam er nu  uit en wat vind je daar van? Maar ook; hoe past jouw nieuwe rol in je oude leven? Kom er over vertellen…
 • Maandag 15 augustus 2022: Relatie met ouders en schoonouders (door Heleen)
  Zijn ze dichtbij, veraf of zijn ze er helemaal niet? Je ouders en schoonouders zouden een belangrijk onderdeel van je mantelzorg kunnen zijn. Maar is die zorg wel gewenst en afgestemd op je noden of is ze buiten bereik? We horen je graag vertellen…
 • Maandag 22 augustus 2022: Ecologisch ouderschap (door Leila)
  Zo’n baby brengt een berg spullen met zich mee. Of beter gezegd: zowel jij als ouder als de mensen rondom jou brengen die binnen. Zijn er manieren waarop je de voetafdruk van dat kleine ukje kan verkleinen en zo ja, hoe dan?
 • Maandag 29 augustus 2022: Hechting en verbinding (door GOEDELE)
  Er wordt veel over gezegd en geschreven… de hechting met je baby. Wat heeft dat kleintje écht nodig en hoe zorg je er in ’s hemelsnaam voor dat die basisbehoeften vervuld geraken zonder zelf kopje onder te gaan?
 • Maandag 5 september 2022: Verwennen (door Lotte)
  Grootouders delen vaak hun bezorgdheid over het frequent vastnemen van je kleintje; “Voor je het weet heb je een pakkekindje”. Hoe zit dat nu met de verwennen? Bespreek het in deze Club Mama met andere mama’s.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Huis van het Kind Leuven.

Wat kost het?

Deelnemen aan Club mama is volledig gratis


Datum

maandag - 22/08/2022

Tijd

11:00 - 13:00

Locatie

Huis van het Kind, Leuven
Savoyestraat 4, 3000 Leuven

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of
Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy