Club mama (gratis)

Welkom bij Club Mama

Baby op komst? Net mama geworden? Thuis met je kleintje? Het is niet altijd simpel. Kom je ervaringen delen tijdens Club mama, een initiatief van het Huis van het Kind Leuven.

Je kan vragen stellen aan een vroedvrouw, verpleegkundige, kraamverzorger of gezinscoach. Bij elke sessie is een professionele begeleider aanwezig. Je hoeft niet elke keer deel te nemen. Inschrijven moet niet, mag wel.

Voor wie?

Voor zwangere vrouwen of prille mama’s die zich overweldigd voelen door het moederschap.

Live sessies

De fysieke/live sessie gaan door in Huis van het Kind Leuven (Savoyestraat 4, 3000 Leuven).

Thema’s

 • Maandag 29 augustus 2022: Hechting en verbinding (door Goedele)
  Er wordt veel over gezegd en geschreven… de hechting met je baby. Wat heeft dat kleintje écht nodig en hoe zorg je er in ’s hemelsnaam voor dat die basisbehoeften vervuld geraken zonder zelf kopje onder te gaan?
 • Maandag 5 september 2022: Verwennen (door Lotte)
  Grootouders delen vaak hun bezorgdheid over het frequent vastnemen van je kleintje; “Voor je het weet heb je een pakkekindje”. Hoe zit dat nu met de verwennen? Bespreek het in deze Club Mama met andere mama’s.
 • Maandag 12 september 2022: Zelfzorg (door Heleen)
  Het voeden, aankleden, animeren van je kleintje, het vraagt veel energie. Kan je als mama ook nog zorg dragen voor jezelf en zo ja, hoe dan? Leg je oor te luister bij andere mama’s en praat mee.
 • Maandag 19 september 2022: Mama worden, anders dan verwacht (door Leila)
  Tijdens de zwangerschap droom je over je kind, fantaseer je wat je er mee gaat doen, wat voor moeder je wil zijn. En dan is dat kleintje daar en … moet dat beeld toch een beetje bijgesteld worden. Hoe liep die aanpassing bij jullie?
 • Maandag 26 september 2022: (gebaren)taal bij kinderen (door Goedele)
  Babbelen met je baby kan op vele manieren. Hoe pak jij dat aan? Gaat dat heel vloeiend of vraag je je soms af of je iets meer moet/kan doen? Hoe doet die andere mama dat en hoe zit dat met gebarentaal bij baby’s?
 • Maandag 3 oktober 2022: Je baby dragen (door Lotte)
  In je buik, op je borst, in de doek. Je baby dragen kent vele lagen en manieren. Ben jij helemaal thuis in draagdoeken of raak je er helemaal van in de knoop? Kom er over vertellen tijdens deze club mama.
 • Maandag 10 oktober 2022: Partnerrelatie (door Heleen)
  Heb je een partner? Dan zijn jullie zijn samen in het transitieproces in ouderschap gestapt. Dit proces verloopt vaak anders bij jou als (toekomstige) mama dan bij je partner, zowel fysiek als qua emotionele betrokkenheid. Hoe vind je elkaar terug als koppel? En wat als je geen partner hebt? Kom luisteren naar hoe anderen het aanpakken.
 • Maandag 17 oktober 2022: Mama op sociale media (door Leila)
  Op Facebook, Instagram en andere social media lijkt het soms zo perfect: geen rommel, lachende gezichten en juiste kadertjes. Hoe gaan jullie om met deze virtuele wereld en hoe kan het helpen of ondersteunen?
 • Maandag 24 oktober 2022: Samen slapen en dutjes (door Goedele)
  Het slapen van baby’s. Een hot topic onder ouders, want wat is genoeg slaap en op welke manier moet jouw baby dan slapen? Het maakt veel ouders onzeker. Er met elkaar over praten, kan alvast helpen. Wees welkom.
 • Maandag 7 november 2022: De perfecte moeder (door Heleen)
  Zou jij het ook zo graag willen zijn, de perfecte moeder? Had je gedacht dat je het beter zou doen? En heeft die verre vriendin of vriendelijk buurvrouw het moederen beter onder de knie? Kleine spoiler: de perfecte moeder bestaat niet 😊.
 • Maandag 14 november 2022: Terug gaan werken (door Leila)
  Bevallen, wennen aan het ouderschap, je baby leren kennen en floep, plots moet je terug gaan werken. Hoe voelt dat voor jou en hoe voelen andere mama’s zich daar bij? Komt het delen op deze Club Mama.
 • Maandag 21 november 2022: Voeding (door Goedele)
  Je baby voeden, dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar toch is dit een gevoelig thema. Iedereen heeft wel een mening, maar hoe pak jij dat eten van je baby aan? We horen het graag op deze Club mama.
 • Maandag 28 november 2022: Zelfbeeld (door Lotte)
  Mama worden, dat kan je veranderen, zowel vanbinnen als vanbuiten. Hoe ziet je lichaam er nu uit en wat vind je daar van? Maar ook; hoe past jouw nieuwe rol in je oude leven? Kom er over vertellen…
 • Maandag 5 december 2022: Relatie met ouders en schoonouders (door Heleen)
  Zijn ze dichtbij, veraf of zijn ze er helemaal niet? Je ouders en schoonouders zouden een belangrijk onderdeel van je mantelzorg kunnen zijn. Maar is die zorg wel gewenst en afgestemd op je noden of is ze buiten bereik? We horen je graag vertellen…
 • Maandag 12 december 2022: Borstvoeding en werken (door Leila)
  Al die combinaties… werk, borstvoeding, huishouden, zorg voor je kleintje, ruimte voor je partner… Zal dat wel lukken? Bouw je beter af of ga je kolven? Kan je enkel ’s morgens en ’s avonds voeden en wat eet je kleintje dan daarnaast?
  Veel vragen met veel mogelijke antwoorden. Kom en ontdek gaandeweg je persoonlijke pad.
 • Maandag 19 december 2022: Leuke plekjes in Leuven en Zorglandschap (door Goedele)
  Poeh, het kan al wel eens eentonig worden, de hele tijd thuis zijn met je baby. Kom ontdekken wat Leuven en omstreken te bieden heeft voor jou en je kleintje. Wie weet ontwaar je nog verborgen pareltjes.

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Huis van het Kind Leuven.

Wat kost het?

Deelnemen aan Club mama is volledig gratis


Datum

maandag - 05/12/2022

Tijd

11:00 - 13:00

Locatie

Huis van het Kind, Leuven
Savoyestraat 4, 3000 Leuven

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of
Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy