Club mama (gratis)

Welkom bij Club Mama

Baby op komst? Net mama geworden? Thuis met je kleintje? Het is niet altijd simpel. Kom je ervaringen delen tijdens Club mama, een initiatief van het Huis van het Kind Leuven.

Je kan vragen stellen aan een vroedvrouw, verpleegkundige, kraamverzorger of gezinscoach. Bij elke sessie is een professionele begeleider aanwezig. Je hoeft niet elke keer deel te nemen. Inschrijven moet niet, mag wel.

Voor wie?

Voor zwangere vrouwen of prille mama’s die zich overweldigd voelen door het moederschap.

Combinatie live sessies en online sessies

De fysieke/live sessie gaan door in Huis van het Kind Leuven (Savoyestraat 4, 3000 Leuven).
Voor de online sessies, vind je hieronder een Zoom link.

Thema’s

 • Maandag 2 mei 2022: Mama worden, anders dan verwacht (door Leila) – LIVE
  Tijdens de zwangerschap droom je over je kind, fantaseer je wat je er mee gaat doen, wat voor moeder je wil zijn. En dan is dat kleintje daar en … moet dat beeld toch een beetje bijgesteld worden. Hoe liep die aanpassing bij jullie?
 • Maandag 9 mei 2022: (gebaren)Taal bij kinderen (door Goedele) – ONLINE
  Babbelen met je baby kan op vele manieren. Hoe pak jij dat aan? Gaat dat heel vloeiend of vraag je je soms af of je iets meer moet/kan doen? Hoe doet die andere mama dat en hoe zit dat met gebarentaal bij baby’s?
  https://us02web.zoom.us/j/88293381547
 • Maandag 16 mei 2022: Verwennen (door Lotte) – LIVE
  Grootouders delen vaak hun bezorgdheid over het frequent vastnemen van je kleintje; “Voor je het weet heb je een pakkekindje”. Hoe zit dat nu met de verwennen? Bespreek het in deze Club Mama met andere mama’s.
 • Maandag 23 mei 2022: Zelfzorg (door Heleen) – ONLINE
  Het voeden, aankleden, animeren van je kleintje, het vraagt veel energie. Kan je als mama ook nog zorg dragen voor jezelf en zo ja, hoe dan? Leg je oor te luister bij andere mama’s en zoom-mee.
  https://us02web.zoom.us/j/83103281770
 • Maandag 30 mei 2022: Mama op sociale media (door Leila) – LIVE
  Het voeden, aankleden, animeren van je kleintje, het vraagt veel energie. Kan je als mama ook nog zorg dragen voor jezelf en zo ja, hoe dan? Leg je oor te luister bij andere mama’s en zoom-mee.
 • Maandag 6 juni 2022: Samen slapen en dutjes (door Goedele) – LIVE
  Het slapen van baby’s. Een hot topic onder ouders, want wat is genoeg slaap en op welke manier moet jouw baby dan slapen? Het maakt veel ouders onzeker. Er met elkaar over praten, kan alvast helpen. Wees welkom.
 • Maandag 13 juni 2022: Je baby dragen (door Lotte) – ONLINE
  In je buik, op je borst, in de doek. Je baby dragen kent vele lagen en manieren. Ben jij helemaal thuis in draagdoeken of raak je er helemaal van in de knoop? Kom er over vertellen tijdens deze club mama.
  https://us02web.zoom.us/j/84051817011
 • Maandag 20 juni 2022: Partnerrelatie (door Heleen) – LIVE
  Jullie zijn ouders geworden, jij en je partner. Jullie zijn samen in dat transitieproces gestapt en toch zijn er verschillen, zowel fysiek als qua emotionele betrokkenheid. Hoe vind je elkaar terug als koppel? Kom luisteren naar hoe anderen het aanpakken.
 • Maandag 27 juni 2022: Terug gaan werken (door Leila) – ONLINE
  Bevallen, wennen aan het ouderschap, je baby leren kennen en floep, plots moet je terug gaan werken. Hoe voelt dat voor jou en hoe voelen andere mama’s zich daar bij? Komt het delen op deze Club Mama
  https://us02web.zoom.us/j/86768485243
 • Maandag 4 juli 2022: Voeding (door Goedele) – LIVE
  Je baby voeden, dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar toch is dit een gevoelig thema. Iedereen heeft wel een mening, maar hoe pak jij dat eten van je baby aan? We horen het graag op deze Club mama.
 • Maandag 11 juli 2022: Huilen (door Lotte) – LIVE
  Oh ja, ze huilen, die baby’s! Dat wist je natuurlijk wel. Maar wat als jij net die baby hebt die meer huilt dan verwacht? Wat doet dat met jou, hoe ga je daarmee om en hoe kan je je baby helpen? Kom er over vertellen…
 • Maandag 18 juli 2022: De Perfecte moeder (door Heleen) – ONLINE
  Zou jij het ook zo graag willen zijn, de perfecte moeder? Had je gedacht dat je het beter zou doen? En heeft die verre vriendin of vriendelijk buurvrouw het moederen beter onder de knie? Kleine spoiler: de perfecte moeder bestaat niet 😊
  https://us02web.zoom.us/j/89428361637
 • Maandag 25 juli 2022: Borstvoeding en werken (door Leila) – LIVE
  Al die combinaties… werk, borstvoeding, huishouden, zorg voor je kleintje, ruimte voor je partner… Zal dat wel lukken? Bouw je beter af of ga je kolven? Kan je enkel ’s morgens en ’s avonds voeden en wat eet je kleintje dan daarnaast?
  Veel vragen met veel mogelijke antwoorden. Kom en ontdek gaandeweg je persoonlijke pad.
 • Maandag 1 augustus 2022: De (b)roze wolk (door Goedele) – ONLINE
  Dromen van zwanger zijn, van groeien in het moederschap. Je inbeelden hoe dat kleintje zal zijn en hoe jij er mee zal rondlopen. Verwachten, in al zijn geuren en kleuren, zoals je ziet bij je kennissen en vrienden. Maar hoe roos is die wolk voor jou en wat voel jij daarbij? Vertel het aan andere mama’s…
  https://us02web.zoom.us/j/84445157460
 • Maandag 8 augustus 2022: Zelfbeeld (door Lotte) – LIVE
  Mama worden, dat kan je veranderen, zowel vanbinnen als vanbuiten. Hoe ziet je lichaam er nu  uit en wat vind je daar van? Maar ook; hoe past jouw nieuwe rol in je oude leven? Kom er over vertellen…
 • Maandag 15 augustus 2022: Relatie met ouders en schoonouders (door Heleen) – LIVE
  Zijn ze dichtbij, veraf of zijn ze er helemaal niet? Je ouders en schoonouders zouden een belangrijk onderdeel van je mantelzorg kunnen zijn. Maar is die zorg wel gewenst en afgestemd op je noden of is ze buiten bereik? We horen je graag vertellen…
 • Maandag 22 augustus 2022: Ecologisch ouderschap (door Leila) – ONLINE
  Zo’n baby brengt een berg spullen met zich mee. Of beter gezegd: zowel jij als ouder als de mensen rondom jou brengen die binnen. Zijn er manieren waarop je de voetafdruk van dat kleine ukje kan verkleinen en zo ja, hoe dan?
  https://us02web.zoom.us/j/89381530491
 • Maandag 29 augustus 2022: Hechting en verbinding (door GOEDELE) – LIVE
  Er wordt veel over gezegd en geschreven… de hechting met je baby. Wat heeft dat kleintje écht nodig en hoe zorg je er in ’s hemelsnaam voor dat die basisbehoeften vervuld geraken zonder zelf kopje onder te gaan?
 • Maandag 5 september 2022: Verwennen (door Lotte) – ONLINE
  Grootouders delen vaak hun bezorgdheid over het frequent vastnemen van je kleintje; “Voor je het weet heb je een pakkekindje”. Hoe zit dat nu met de verwennen? Bespreek het in deze Club Mama met andere mama’s.
  https://us02web.zoom.us/j/815999157

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Huis van het Kind Leuven.

Wat kost het?

Deelnemen aan Club mama is volledig gratis


Datum

maandag - 30/05/2022

Tijd

11:00 - 13:00

Locatie

Huis van het Kind, Leuven
Savoyestraat 4, 3000 Leuven

Locatie 2

WEBINAR

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of
Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy