Online sessie Club mama (gratis)

Welkom bij Club Mama

Baby op komst? Net mama geworden? Thuis met je kleintje? Het is niet altijd simpel. Kom je ervaringen delen tijdens Club mama, een initiatief van het Huis van het Kind Leuven.

Je kan vragen stellen aan een vroedvrouw, verpleegkundige, kraamverzorger of gezinscoach. Bij elke sessie is een professionele begeleider aanwezig. Je hoeft niet elke keer deel te nemen. Inschrijven moet niet, mag wel.

Voor wie?

Voor zwangere vrouwen of prille mama’s die zich overweldigd voelen door het moederschap.

Thema’s

 • Maandag 15 februari 2021: Samen slapen, dutjes (door Goedele)
  Het slapen van baby’s. Een hot topic onder ouders, want wat is genoeg slaap en op welke manier moet jouw baby dan slapen? Het maakt veel ouders onzeker. Er met elkaar over praten, kan alvast helpen. Wees welkom.
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 22 februari 2021: Mama op sociale media (door Leila)
  nstagram, Facebook, Twitter; het valt niet meer weg te denken uit ons leven. De digitale wereld is volop in ontwikkeling en ook als mama word je geconfronteerd met de voor- en nadelen. Hoe vinden andere mama’s hun weg op het wereldwijde web? Wees welkom op dit gesprek!
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 1 maart 2021: Zelfzorg (door Heleen)
  Het voeden, aankleden, animeren van je kleintje, het vraagt veel energie. Kan je als mama ook nog zorg dragen voor jezelf en zo ja, hoe dan? Leg je oor te luister bij andere mama’s en zoom-mee.
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 8 maart 2021: Verwennen (door Lotte)
  Grootouders delen vaak hun bezorgdheid over het frequent vastnemen van je kleintje; “Voor je het weet heb je een pakkekindje”. Hoe zit dat nu met de verwennen? Bespreek het in deze Club Mama met andere mama’s. 
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 15 maaart 2021: Terug gaan werken – organiseren (door Leila)
  Bevallen, wennen aan het ouderschap, je baby leren kennen en floep, plots moet je terug gaan werken. Hoe voelt dat voor jou en hoe voelen andere mama’s zich daar bij? Komt het delen op deze Club Mama.
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 22 maart 2021: Voeding: borstvoeding/vaste voeding/kunstvoeding (door Goedele)
  Je baby voeden, dat lijkt heel vanzelfsprekend, maar toch is dit een gevoelig thema. Iedereen heeft wel een mening, maar hoe pak jij dat eten van je baby aan? We horen het graag op deze Club mama.
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 29 maart 2021: Partnerrelatie en suksualiteit (door Heleen)
  Jullie zijn ouders geworden, jij en je partner. Jullie zijn samen in dat transitieproces gestapt en toch zijn er verschillen, zowel fysiek als qua emotionele betrokkenheid. Hoe vind je elkaar terug als koppel? Kom luisteren naar hoe anderen het aanpakken.
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 19 april 2021: Je baby dragen: soorten draagsystemen, wanneer, waarom (door Lotte)
  Ze slaan er mee rond je oren, met draagdoeken en -zakken. Maar welke past nu het best bij jou en je baby en kan je partner er dan ook mee dragen? Hoe zie je of hij goed zit voor je baby en wat als je kleintje er niet van houdt? Tips, trics en ervaringen kom je hier te weten.
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 26 april 2021: Borstvoeding en werken
  Al die combinaties… werk, borstvoeding, huishouden, zorg voor je kleintje, ruimte voor je partner… Zal dat wel lukken? Bouw je beter af of ga je kolven? Kan je enkel ’s morgens en ’s avonds voeden en wat eet je kleintje dan daarnaast?
  Veel vragen met veel mogelijke antwoorden. Kom en ontdek gaandeweg je persoonlijke pad.
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 3 mei 2021: Zorglandschap en leuke plekjes in en rond Leuven (door Goedele)
  Poeh, het kan al wel eens eentonig worden, de hele tijd thuis zijn met je baby. Kom ontdekken wat Leuven en omstreken te bieden heeft voor jou en je kleintje. Wie weet ontwaar je nog verborgen pareltjes.
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 10 mei 2021: Schuldgevoel: de perfecte moeder (door Heleen)
  Zou jij het ook zo graag willen zijn, de perfecte moeder? Had je gedacht dat je het beter zou doen? En heeft die verre vriendin of vriendelijk buurvrouw het moederen beter onder de knie? Kleine spoiler: de perfecte moeder bestaat niet 😊 Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 17 mei 2021: Huilen/huilbaby’s (door Lotte)
  Oh ja, ze huilen, die baby’s! Dat wist je natuurlijk wel. Maar wat als jij net die baby hebt die meer huilt dan verwacht? Wat doet dat met jou, hoe ga je daarmee om en hoe kan je je baby helpen? Kom er over vertellen…
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 24 mei 2021: Ecologisch ouderschap (door Leila)
  Zo’n baby brengt een berg spullen met zich mee. Of beter gezegd: zowel jij als ouder als de mensen rondom jou brengen die binnen. Zijn er manieren waarop je de voetafdruk van dat kleine ukje kan verkleinen en zo ja, hoe dan?
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 31 mei 2021: Hechting/verbinding (door Goedele)
  Er wordt veel over gezegd en geschreven… de hechting met je baby. Wat heeft dat kleintje écht nodig en hoe zorg je er in ’s hemelsnaam voor dat die basisbehoeften vervuld geraken zonder zelf kopje onder te gaan?
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 7 juni 2021: Relatie met eigen ouders/schoonouders (door Heleen)
  Zijn ze dichtbij, veraf of zijn ze er helemaal niet? Je ouders en schoonouders zouden een belangrijk onderdeel van je mantelzorg kunnen zijn. Maar is die zorg wel gewenst en afgestemd op je noden of is ze buiten bereik? We horen je graag vertellen…
  Deelnemen aan de Zoom meeting
 • Maandag 14 juni 2021: Zelfbeeld (door Lotte)
 • Maandag 21 juni 2021: Mama worden, anders dan verwacht (door Leila)
 • Maandag 28 juni 2021: (gebaren)Taal bij kinderen (door Goedele)

Inschrijven

Inschrijven kan via de website van Huis van het Kind Leuven.

Wat kost het?

Deelnemen aan Club mama is volledig gratis.


Datum

maandag - 24/05/2021

Tijd

11:00 - 13:00

Locatie

WEBINAR

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of
Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy