Zwangere vrouwen krijgen voortaan dezelfde zwangerschapsbegeleiding

Zorgpartners Oost-Brabant starten met eerste volledig geïntegreerd prenataal zorgpad in Vlaanderen

Op 1 november start de regio Leuven-Diest-Tienen als eerste in Vlaanderen met een vast zorgtraject voor alle zwangere vrouwen met een laagrisicozwangerschap. Bedoeling is om voortaan dubbele, tegenstrijdige of onvoldoende informatie te vermijden voor wie zwanger is. De nauwe samenwerking tussen huisartsen, Kind en Gezin, vroedvrouwen, gynaecologen en kinderartsen is een belangrijke stap in de organisatie van de zwangerschapszorg. Vooral psychosociaal kwetsbare vrouwen krijgen hiermee betere kansen voor hun kind.

Zwangere vrouwen zien vaak door het bos de bomen niet meer in het diverse aanbod van consultaties en adviezen. Daarom hebben de zorgpartners in Oost-Brabant de handen in mekaar geslagen om versnipperde zorg in de toekomst te vermijden. Het Expertisecentrum De Bakermat ontwikkelde samen met het Plexus-ziekenhuisnetwerk (Leuven – Tienen – Diest), Kind en Gezin, huisartsen en vroedvrouwen een nieuw geïntegreerd prenataal zorgpad. Vanaf maandag 1 november zal het nieuwe traject van start gaan.

Lees verder in het persbericht dat u hier kan downloaden.

Workshopkalender

No event found!

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of

Waar ben ik welkom om borstvoeding te geven?

Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy