Save the date Netwerkdag IMH Vlaams Brabant: Samen prille ouders ondersteunen in kracht en verbinding.

Moeder of vader worden is een belangrijke gebeurtenis die heel wat veranderingen met zich meebrengt.

Ouders maken een mentale transitie door richting ouderschap die reeds start vanaf de kinderwens. Dit gaat gepaard met ambivalente gevoelens: van vreugde, blijdschap en hoop; tot angst, onzekerheid en kwetsbaarheid. Het omgaan met deze veranderingen vraagt veerkracht en draagkracht van zowel de (aanstaande) ouder als zijn omgeving. De mentale gezondheid van ouders heeft invloed op de ontwikkeling van het kind. De eerste duizend dagen zijn fundamenteel in het leven van elke mens. In geen enkele andere levensfase worden zoveel mijlpalen bereikt en de fundamenten gelegd voor kansrijk opgroeien in het verdere leven.

Tijdens deze netwerkdag geven we aandacht aan de veranderingen en uitdagingen die prille ouders, jonge kinderen en hun gezinnen tegenkomen in deze woelige maar kansrijke periode en hoe we hen als hulpverlener, als netwerk en als maatschappij kunnen ondersteunen in kracht en verbinding.

Wat mag je verwachten?

  • Een boeiende uiteenzetting over het in hun kracht zetten van jonge gezinnen
  • Een scala aan interactieve workshops onder begeleiding van experten uit het werkveld waarin subthema’s uitgewerkt worden die relevant zijn in de begeleiding van jonge kinderen en hun ouders.
  • Diverse mogelijkheden doorheen de dag om partners uit het netwerk te leren kennen en samenwerkingsverbanden te bestendigen.

Voor wie?

Alle betrokken partners die werken met jonge kinderen (-9 maanden tot 6 jaar) en/of hun ouders bv. partners geestelijke gezondheidszorg, integrale jeugdhulp, ziekenhuizen, Kind en Gezin,  gynaecologen, vroedvrouwen, huisartsen, kinderopvang, leerkrachten, CLB, Huizen van het kind, kraamzorgorganisaties, …

Wanneer?

27 november 2023

Workshopkalender

No event found!

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of

Waar ben ik welkom om borstvoeding te geven?

Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy