Borstvoeding geven op openbare plaatsen nu ook wettelijk beschermd

Een baby voeden is de meest natuurlijke zaak van de wereld. Ook al is borstvoeding geven op een openbare plaats niet verboden in ons land, toch krijgen heel wat mama’s ongepaste en ontmoedigende opmerkingen.

Daarom ijvert Expertisecentrum De Bakermat al jaren mee om dit op te nemen in de genderwet als discriminatiecriterium. Deze uitbreiding werd recent goedgekeurd in de federale Kamer. Borstvoedende mama’s zijn vanaf nu dus extra beschermd en kunnen beroep doen op deze wet indien zij geconfronteerd worden met negatieve reacties m.b.t. het geven van borstvoeding op een openbare plaats.
Op zoek naar locaties waar je van harte welkom bent om borstvoeding te geven? Deze café’s, restaurants, bistro’s, apotheken, winkels, etc. vind je op deze kaart.

Ken je zelf ook een plek waar borstvoedende mama’s welkom zijn en waar nog geen sticker hangt of heb je zelf een winkel, café, restaurant, brasserie, bibliotheek waar borstvoedende mama’s welkom zijn? Stuur dan een mail naar info@debakermat.be met je gegevens. We sturen je een sticker toe en zorgen dat je ook op de kaart verschijnt.

Foto door Dave Clubb (Unsplash)

Workshopkalender

No event found!

Afspraak maken?

Bel 016 20 77 40
of

Waar ben ik welkom om borstvoeding te geven?

Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy