Berichtgeving over onze dienstverlening tijdens Corona-periode

Net als heel wat andere zorgverleners blijven ook onze vroedvrouwen de komende weken gewoon aan het werk. Uiteraard nemen we hierbij alle nodige voorzorgsmaatregelen volgens de richtlijnen van de overheid. Dit doen we om zowel jou als ons personeel zo goed mogelijk te beschermen. Hierover zijn we continu in overleg met de ziekenhuizen en andere zorgverstrekkers in de 1ste lijn.

Aangezien de situatie en de daaruit volgende richtlijnen van dag tot dat wijzigen, raden we je aan om deze pagina steeds in de gaten te houden.

Het goede nieuws is alvast dat zwangere vrouwen, pas bevallen mama’s en hun baby’s (indien in goede gezondheid) niet tot de risicogroepen behoren.

Bereikbaar, maar met gesloten deuren

Op dit moment werken we bij De Bakermat met gesloten deuren. Dat betekent dat het onthaal uitsluitend telefonisch en via e-mail bereikbaar is. We blijven onze vaste openingsuren aanhouden:

  • op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: van 9u tot 12u30 en 13u uur tot 16u
  • op woensdag van 9u tot 12u30.

Prenatale consultaties

De prenatale consultaties of andere individuele consultaties gaan gewoon door, zowel op De Bakermat als in jouw huisartsenpraktijk/wijkgezondheidscentrum waarmee wij samenwerken. Wel vragen we om de vroedvrouw vooraf te verwittigen indien je verkouden bent of in contact gekomen bent met iemand die ziek is.

Huisbezoeken

De zorg voor jou en je baby blijven onverminderd doorgaan. Indien aangewezen, zullen wij de minder dringende huisbezoeken vervangen door een telefonisch of video-consult. De vroedvrouw zal hierover concrete afspraken met je maken.

Dringende medische vragen

Bij dringende medische vragen buiten onze openingsuren en gerelateerd aan je zwangerschap of je baby kun je zoals steeds terecht op onze wachtgsm. Hier lees je hoe dat werkt.

Workshops geannuleerd tot eind april

Onze workshops m.b.t. prenatale voorbereiding, borstvoeding en babymassage zijn geannuleerd tot en met eind april. We bekijken momenteel de mogelijkheden om dit op een andere manier te doen. Daarover later meer.

Uitleenmateriaal

Aangezien onze kantoren gesloten zijn, kan je terecht bij je apotheek of brengt onze vroedvrouw dit voor je mee als zij op huisbezoek komt.

Wat verwachten wij van jou?

  • Was altijd grondig je handen voor en na de consultatie of het huisbezoek van de vroedvrouw.
  • Zorg er zo mogelijk voor dat er zo weinig mogelijk personen aanwezig zijn in de kamer tijdens de consultatie of het huisbezoek.
  • Ben jij verkouden? Of iemand uit je omgeving? Vermeld het aan de vroedvrouw voor het consult.
  • Ben jij of is een van jouw gezinsleden besmet met het Coronavirus of heb je syptomen als koorts, droge hoest, keelpijn of moeilijk ademen? Verwittig ons voor de consultatie of het huisbezoek.

Hartelijk dank voor je begrip!

Heb je hierbij nog vragen?

Workshopkalender

No event found!

Afspraak maken?

016 20 77 40
Deze website maakt gebruik van cookies om statistieken bij te houden via Google Analytics. Door op ‘accepteren’ te klikken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie hierover vind je in onze Privacy Statement.
Accepteren
Afwijzen
Privacy Policy